Alarmklokkerne ringer og oliepriserne svinger ovenpå invasion

Den militære indrykning i Ukraine vækker forsyningsbekymringer rundt om i verden, mens markederne forbereder sig på potentielle indvirkninger af handelssanktioner på den store råolieeksportør Rusland.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne tager et dyk fredag morgen, efter at Brent-olien torsdag toppede over 105 dollar per tønde.

Både Brent og WTI-olien ventes dog at stige igen ovenpå Ruslands nylige invasion af Ukraine og de kommende konsekvenser heraf.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 101,31 dollar mod 103,60 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 94,87 dollar mod 96,81 dollar torsdag eftermiddag.

Den militære indrykning i Ukraine vækker forsyningsbekymringer rundt om i verden, mens markederne forbereder sig på potentielle indvirkninger af handelssanktioner på den store råolieeksportør Rusland.

Som svar på invasionen ramte USA's præsident, Joe Biden, Rusland med en bølge af sanktioner torsdag, der hæmmer Ruslands evne til at drive forretning i større valutaer samt rammer landets banker og statsejede virksomheder.

Angrebet på Ukraine fik torsdag oliepriserne til at passere 100 dollar per tønde for første gang siden 2014.

Fra amerikansk side lyder det, at Biden-administrationen nu arbejder sammen med andre store nationer om en koordineret frigivelse af oliereserver, der har til formål at adressere de høje oliepriser.

"De indledende bekymringer om, at olien vil blive fanget i eventuelle sanktioner mod Rusland, er lettet, hvilket har resulteret i, at priserne trækker sig tilbage fra gårsdagens kraftige stigning," siger Daniel Hynes, der er seniormarkedsanalytiker hos ANZ, til Bloomberg News.

Trods en mulig lettelse i oliemarkedet, kræver det en meget stor frigivelse af olielagre for at have en reel indflydelse på priserne, skriver Bloomberg News.

Gazprom kommer på USA's sorte liste

Regeringens klimavagthund: Russisk invasion kan sætte turbo på udbygningen af grøn energi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også