EnergiWatch

Udvalg stiller sig ikke tilfreds med ministers flaring-svar

På bagkant af samrådet om rutineflaring i den danske del af Nordsøen har Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget indsendt flere spørgsmål til Dan Jørgensen (S).

Foto: LISELOTTE SABROE

Hvis klimaminister Dan Jørgensen (S) troede, at han blev færdig med at svare på spørgsmål om rutineflaring i Nordsøen, da han tidligere på måneden var indkaldt til samråd om sagen, må ministeren tro om igen.

Således har Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget stillet tre spørgsmål til ministeren på baggrund af samrådet, som Alternativets politiske ordfører, Torsten Gejl, havde indkaldt Dan Jørgensen til.

Spørgsmålene lyder:

  • Vil ministeren oplyse, om Total Energies' løsning om at reducere rutineflaring med ca. 50 pct. i 2022 vil betyde, at man vil acceptere rutineflaring fra Total Energies i resten af 2022?
  • Vil ministeren oplyse, om der i Total Energies' godkendelse/kontrakt er tilladelse til rutineflaring og redegøre for, hvilke sagsbehandlingsskridt ministeriet har taget og vil tage for at stoppe rutineflaring hos Total Energies?
  • Vil ministeren redegøre for definitionen af rutineflaring?

Forbud på vej

Kort før samrådet slog ministeren fast, at regeringen har tænkt sig at forbyde rutinemæssig flaring i Danmark; det vil sige den slags afbrændinger, som ikke er strengt nødvendige af sikkerhedsmæssige årsager.

EnergiWatch har over de seneste uger afdækket, at den klimaskadelige praksis har fundet sted i den danske del af Nordsøen siden 2017. Det foregår på Total Energies' Gorm-felt.

Naturgassen eksporteres fra Halfdan- til Gorm-feltet i forbindelse med olieproduktion og bliver siden futtet af, fordi Gorm-anlægget ikke kan håndtere gassen på anden vis.

Total Energies tester i disse dage en delløsning, som skal halvere rutineflaringen i 2022, mens selskabet arbejder hen imod en fuld løsning i løbet af 2023.

Dan Jørgensen: Et forbud imod rutineflaring vil give oliebranchen klare rammer

Regeringen "arbejder intenst" for et forbud imod rutinemæssig flaring

Danmarks største olieselskab brænder bevidst store mængder gas af i Nordsøen 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs