EnergiWatch

Esvagt-skib skal være med til at lukke brønd i Nordsøen

Skibet Esvagt Castor skal assistere en rig med at dekommissionere og lukke en oliebrønd i den britiske del af Nordsøen for Repsol. Konktrakten har "betydeligt potentiale," skriver offshorerederiet i en meddelelse.

Foto: Jens Büttner/AP/Ritzau Scanpix

Esvagt skal med en ny kontrakt være med til at dekommissionere og lukke et oliefelt for Repsol i den britiske del af Nordsøen.

Det er nærmere bestemt skibet Esvagt Castor, der sammen med riggen Well-Safe Guardian skal udføre en såkaldt plug-and-abandon på det Repsol-opererede felt, et arbejde der løber frem til juni.

Selskabet Well-Safe, der har riggen, satser på markedet for dekommissionering af offshoreproduktionen i Nordsøen, hvor der er omkring 4.000 brøndhoveder på den britiske sokkel alene, skriver Esvagt i en meddelelse.

De mange brøndhoveder, der skal lukkes, "rummer et særdeles interessant perspektiv for Esvagt og et fremtidigt arbejde i dette segment," siger Jens Bagger, head of chartering hos Esvagt.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

3i ønsker langvarigt ejerskab af Esvagt for at profitere på vækst inden for havvind i USA

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs