EnergiWatch

Norsk olieselskab vil på børsen

Vår Energi - et af Norges største olieselskaber - vurderer, at det gunstige olie- og gasprismiljø skaber helt optimale forhold for en snarlig børsnotering.

Foto: PR / Vår Energi

Det norske olie- og gasselskab Vår Energi har mandag morgen annonceret, at selskabet er på vej imod en notering af de større på Oslo Børs.

Selskabet er blandt de tungeste aktører i norsk sektor. Når den forestående fusion mellem Aker BP og Lundin er ovre, kommer Vår Energi således til at være det tredjestørste olieselskab på soklen.

Spørger man selskabets topchef, Torger Rød, har det nuværende gunstige olie- og gasprismiljø skabt de helt rette forudsætninger for en notering:

"Vi tror på, at olie og gas vil være en del af energimikset i de næste årtier, og den nuværende udvikling på de europæiske gasmarkeder bekræfter vores vurdering af, at pålidelig og sikker gasforsyning fra Norge til Europa bliver afgørende," siger Torger Rød i forbindelse med udmeldingen. 

"En børsintroduktion og -notering er et naturligt næste skridt for Vår Energi i forhold til at realisere vores fulde potentiale og levere langsigtet værdiskabelse for en bred gruppe af stakeholders," lyder det også.

Det norske medie Dagens Næringsliv beskriver endvidere, at selskabet forventer høje olie- og gaspriser de kommende par år, hvorfor Torger Rød anser tidspunktet for at være "perfekt" til en notering.

Tilbage i oktober måned sidste år gjorde Vår Energis to ejere, den italienske oliekæmpe Eni og det norske investeringsselskab Hitecvision, det klart, at de overvejede at børsnotere virksomheden.

I forbindelse med bekræftelsen mandag, er det desuden kommet frem, at både Eni og Hitecvision vil reducere sine ejerandele i selskabet i ukendt omfang. Eni vil dog beholde en majoritetsandel.

I dag ejer Eni 68,85 pct. af Vår Energi, mens Hitecvision sidder på resten.

Selskabets nettoproduktion lå i tredje kvartal af 2021 på 247.000 tønder olieækvivalenter om dagen. Olie udgjorde 63 pct. heraf - gas 37 pct.

 

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Eon køber sig til en fjerdedel af Horisont Energi

Equinor løfter sløret for sine skattebetalinger 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs