EnergiWatch

Total Energies ser LNG som afgørende i shippings grønne omstilling

Olieselskabet Total Energies fremhæver i en ny rapport LNG som et afgørende trin i shippings omstilling til grønt brændstof. Flydende naturgas kritiseres af flere for stadig at være et fossilt brændstof.

Foto: PR / Total Energies og GHG Sat

Nu kommer det franske olieselskab Total Energies (tidl. Total) på banen som fortaler for LNG i shippings grønne omstilling.

I en rapport gennemgår Total Energies de fordele, selskabet ser for den flydende naturgas som et overgangsbrændstof for rederierne.

"Blandt de alternative brændstoffer, der er tilgængelige i dag, er LNG det reneste skibsbrændstof, der findes i stor nok skala, og som kommer med en række fordele i forhold til at reducere udledningen af drivhusgasser," skriver Jérôme Leprince-Ringuet, VP for Marine Fuels hos Total Energies, i rapporten.

"LNG kan også tjene som et springbræt i udviklingen af den næste generation af løsninger, herunder bio-LNG med lavere CO2-indhold, som jeg tror, bliver en vigtig del af shippings muligheder for at indfri sine dekarboniseringsmål."

Verdensbanken sender omstridt LNG-rapport til IMO-forhandlinger

Blandt de store containerrederier satser Hapag-Lloyd og CMA CGM på den flydende naturgas, og begge rederier har bestilt skibe, der med dual-fuel motorer kan sejle på både gas og gængs heavy fuel.

LNG er dog også blevet bredt kritiseret, blandt andet af Verdensbanken, da det stadig er et fossilt brændstof, der udleder CO2 og metan.

I maj 2021 advarede OECD og den hollandske regering endvidere om, at shippingindustrien bør gå uden om LNG som et brændsel, fordi investeringer i LNG-teknologi vil binde industrien til et fossilt brændsel i mange år på et tidspunkt, hvor det haster med investeringer i bæredygtige brændsler.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

 

Konsulent: Brugen af LNG risikerer at gøre skibe ubrugelige i 2040

Totalenergies udvider samarbejde om LNG-flåde med maritim startup

Total Energies finder ny chef for genopbygningen af Tyra

Mere fra EnergiWatch

NKT hedger sig ud af problemerne

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs