EnergiWatch

Oliepriserne stiger forud for potentiel rentestigning

Priserne stiger på større risikovillighed hos investorerne, mens de venter på en udmelding fra den amerikanske centralbankchef om potentielle rentestigninger.

Foto: ANGUS MORDANT/REUTERS / X06552

Oliepriserne stiger tirsdag morgen, som følge af en større risikovillighed hos investorerne, mens de venter på en udmelding fra den amerikanske centralbankchef om potentielle rentestigninger, skriver Reuters. Priserne understøttes samtidig af, at flere olieproducenter fortsat kæmper med at øge produktionen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 81,22 dollar mod 81,02 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,74 dollar mod 78,30 dollar mandag eftermiddag.

En svækkelse af den amerikanske dollar holder oliepriserne oppe, da det medfører en billigere olie for handlere med andre valuta. Investorer fokuserer derfor på høringer, som et udvalg i det amerikanske senat, afholder senere på ugen for Federal Reserve-formand Jerome Powell og næstformand Lael Brainard. Her ventes de, ifølge Reuters, at løfte sløret for centralbankens planer om at stramme pengepolitikken og derved hæve renterne.

Markedet venter tallene fra de amerikanske olielagre, som tirsdag aften offentliggøres af American Petroleum Institute, API, efterfulgt af data fra det amerikanske energiministerium, EIA, onsdag. Analytikere venter ifølge Reuters et fald i olielagrene på 2 mio. tønder, hvilket vil markere den syvende uge i træk med faldende råolielagre.

Opec+ fastholder plan om at hæve olieproduktion i februar

Hvem skal forsyne verden med olie, når investorerne flygter fra olieindustrien?

Der kommer masser af olie på markedet i 2022

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs