EnergiWatch

Maersk Drilling har uddelt flere advarsler for uønsket adfærd

 Borerigkoncernen har haft flere sager om uønsket adfærd, der har medført advarsler eller andre jobmæssige sanktioner.

Foto: PR/Maersk Drilling

Det er ikke kun topchef Jørn Madsen, der har fået en advarsel efter upassende adfærd i Maersk Drilling. Borerigkoncernen har haft flere sager om uønsket adfærd, der har medført advarsler eller andre jobmæssige sanktioner.

Det oplyser bestyrelsesformand Claus Hemmingsen til Jyllands-Posten Erhverv.

Drilling har etablerede muligheder for de ansatte til at melde grænseoverskridende adfærd.

"Når det er sagt, er Maersk Drilling desværre ikke fuldstændig fri for sager om upassende adfærd på forskellige niveauer i organisationen, og vi er klar til at drage konsekvenser, når det vurderes at være relevant," meddeler han i en skriftlig kommentar og fortsætter:

"Det har i enkelte tilfælde i de seneste år ført til advarsler og ansættelsesmæssige konsekvenser på baggrund af uønsket adfærd."

Ifølge bestyrelsesformanden har de omkring 2400 medarbejdere i Drilling en række muligheder for at klage over grænseoverskridende adfærd, blandt andet en etisk hotline og tilfredshedsmålinger.

Dog har ingen undersøgelser givet indtryk af, at koncernen har et generelt problem, fastslår han.

Den interne advokatundersøgelse blev sat i værk, efter at Jørn Madsen havde en større diskussion med en medarbejder, der få dage efter blev fyret. Episoden skulle dog ifølge Drilling ikke have noget med afskedigelsen at gøre.

Dette forløb udløste whistleblowerhenvendelser, hvilket fik bestyrelsen til at indlede undersøgelsen, der resulterede i, at Jørn Madsen fik en advarsel.

Maersk Drilling-topchef fik advarsel efter overfusning af underordnet

Maersk Drilling opjusterer forventningerne til 2021

Mærsk-familien står tilbage med en femtedel af det nye Maersk Drilling

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs