EnergiWatch

Olieprisen svinger op igen efter saudisk prisløft

"Det er et lidt underligt træk taget januars udbudsløft, usikkerheden omkring Omikron og forventningen til større udbud i første kvartal af 2022 i betragtning," lyder det fra råvarestrateg.

Foto: Jacob Ehrbahn

Olieprisen svinger mandag morgen tilbage efter fredagens bølgedal, da Saudi Arabien har løftet prisen på landets råolie, hvilket signalerer en vis selvsikkerhed i forhold til den forventede efterspørgsel trods spredningen af Omikron-varianten.

"Saudiernes prisløft driver markedet i dag. Det er et lidt underligt træk taget januars udbudsløft, usikkerheden omkring Omikron og forventningen til større udbud i første kvartal af 2022 i betragtning," siger Warren Patterson, der er råvarestrateg hos ING Groep, til Bloomberg News.

En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, koster mandag morgen 67,72 dollar mod 68,13 dollar fredag eftermiddag kl. 17. I løbet af fredag aften faldt prisen dog støt.

Det samme gør sig gældende for den europæiske pendant, Brent, der handles i 71,30 dollar per tønde mod 71,59 dollar fredag - ligeledes efter et pænt dyk i prisen.

Maersk Drilling vinder kontrakt i Norge

Rystad har svært ved at spotte betydningen af dansk oliestop 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs