EnergiWatch

Exxon Mobil vil fordoble indtjening og pengestrømme inden 2027

Det amerikanske olieselskab Exxon Mobil planlægger at fordoble selskabets indtjening og pengestrømme inden 2027 set i forhold til 2019.

Foto: Matt Slocum/AP

Det oplyser selskabet i en meddelelse onsdag ifølge Bloomberg News.

Aftalen, der vil øge investeringerne til 15 mia. dollar, forpligter Exxon Mobil til at reducere sin CO2-udledning med 20 pct. inden 2030.

Derudover følger aftalen virksomhedsstrategien om strukturelle besparelser, investeringer i produkter med lavere forsyningsomkostninger og klimavenlige produkter samt en opgradering af virksomhedens portefølje.

Det fastsatte mål er Exxon Mobils mest ambitiøse klimamål hidtil, men er fortsat ikke lige så ambitiøst som de øvrige konkurrenters i industrien.

Exxon Mobil er ved at reformere sin miljøpolitik og langsigtede strategiske udsigter, efter at hedgefonden Engine No. 1 trak tæppet væk under ledelsen i olieselskabet, der endte med at udskifte en fjerdedel af sine direktører.

Ifølge Bloomberg News blev det træk anset som en advarsel til den fossile brændstofsindustri, som investorerne nu vil stille til regnskab.

Virksomhedens nye klimamål nærmer sig en balance mellem klimabekymringerne og de store olieinvesteringer, som topchefen, Darren Woods, ser som afgørende for at finansiere pengestrømmen og udbyttet.

Exxon uddeler kæmpekontrakt i Guyana 

Klimaaktivister advarer mod frasalg af sorte investeringer

Analytiker ser olieselskabernes investeringslyst som "historisk" – men ikke overraskende

 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs