EnergiWatch

Oliepriser falder på snak om frigivelse af oliereserver

Diskussioner i blandt andet USA, Japan og Indien om at frigive råolie fra landenes reserver trækker oliepriserne ned tirsdag.

Foto: Niels Hougaard

Oliepriserne tynges tirsdag morgen af snak i USA, Japan og Indien om frigivelsen af råoliereserver for at dæmpe priserne. Det sker trods truslen om faldende efterspørgsel, efterhånden som smittetilfælde med covid-19 blusser op omkring i Europa.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 79,32 dollar mod 79,73 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,26 dollar mod 76,84 dollar mandag eftermiddag.

USA ventes at annoncere et lån af olie fra sit reservelager tirsdag som en del af en plan, som landet har udarbejdet sammen med de store asiatiske energiforbrugere for at sænke energipriserne, siger en kilde i Biden-administrationen, der er bekendt med situationen, til Reuters.

"USA's præsident, Biden, siges at være ved at forberede sig på at annoncere en frigivelse af olie fra sin strategiske oliebeholdning i samarbejde med flere andre lande," skriver ANZ Banking i et notat.

Brent og WTI steg begge 1 pct. mandag, da rapporter om at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede lande som Rusland, sammen kaldet Opec+, kan justere på olieproduktionen, hvis storforbrugende lande frigiver råolie fra deres reserver, eller hvis pandemien dæmper efterspørgslen.

Efter at snakken om en koordineret frigivelse af råolie er lykkedes med at få priserne tilbage under 80 dollars per tønde, ventes en faktisk frigivelse kun at have en midlertidig virkning på grund af det potentielle slag mod efterspørgslen fra en fjerde bølge af covid-19 i Europa.

SF vil afskære superfond fra investeringer i fossile brændsler

Japan overvejer at tære på reservelagre af råolie 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs