Olieprisfremgang med fokus muligt udsalg fra reserverne

Finanshuset Goldman Sachs vurderer ifølge Bloomberg News, at Det Hvide Hus' pres på at få frigivet oliereserver allerede er fuldt indpriset i markedet efter faldet til råoliepriserne i de seneste uger.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger fredag morgen, mens investorerne afventer, om USA vil frigive råolie fra sine strategiske reserver, efter at Kina har signaleret et salg fra sine reserver.

Finanshuset Goldman Sachs vurderer ifølge Bloomberg News dog, at Det Hvide Hus' pres på at få frigivet oliereserver allerede er fuldt indpriset i markedet efter faldet til råoliepriserne i de seneste uger.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 82,05 dollar mod 80,19 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,83 dollar mod 77,90 dollar torsdag eftermiddag.

Torsdag meddelte Kina, at landet arbejder på en frigivelse - uden at give yderligere detaljer. USA's præsident, Joe Biden, har med de høje energipriser i sigte opfordret Beijing til at gøre frigive olie fra reserverne, men indtil videre har hans egen administrationen afholdt sig fra konkret handling og foretrukket retorik.

Olieprisens optur har holdt en pause i den seneste måned, hvilket er sket, på trods af at Opec og organisationens allierede fastholdt den forsigtige tilgang med hensyn til at genoprette produktionen.

"Opec sidder stadig i førersædet; Biden vil måske tage fat i rattet og endda lave en skarp u-vending," siger John Driscoll, chefstrateg hos JTD Energy Services Pte, til Bloomberg News

"Vi kan komme til at se et kortsigtet fald på 5 pct. eller deromkring, men jeg tror ikke, det vil holde ved, da vi stadig er på vej ind i vinteren," siger chefstrategen.

Høje benzinpriser giver Biden mistanke om urent trav

Exxon uddeler kæmpekontrakt i Guyana 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også