EnergiWatch

Frigivelse af strategiske reserver sender oliepriserne ned

Ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyser de kinesiske myndigheder torsdag, at en frigivelse af dele af de strategiske reserver allerede er i gang, og det har sendt oliepriserne yderligere ned.

Foto: Rob Carr/AP/Ritzau Scanpix/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Oliepriserne fortsætter sin nedtur torsdag morgen, hvor rygterne om en frigivelse af strategiske reserver fra blandt andet USA og Kina ser ud til at nærme sig virkelighed.

Det vil i så fald øge udbuddet på markedet markant, og det presser torsdag priserne på det sorte guld for anden handelsdag i træk.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i januar næste år koster torsdag morgen 79,94 dollar mod 81,45 dollar per tønde ved dansk lukketid onsdag.

Prisen for en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, til levering i december bakker samtidig til 77,70 dollar fra 79,41 dollar per tønde onsdag ved 17-tiden.

USA's præsident, Joe Biden, og Kinas ditto, Xi Jinping, diskuterede onsdag en mulig frigivelse af reserverne, uden dog at tage en endelig beslutning.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyser de kinesiske myndigheder dog torsdag, at en frigivelse af dele af de strategiske reserver allerede er i gang, og det har sendt oliepriserne yderligere ned.

Planerne om at pumpe ny olie ud i markedet fra de strategiske reserver er opstået som et forsøg på at stabilisere markedet efter store stigninger i priserne på olie og anden energi i år.

Siden årets start er Brent-olien steget fra omtrent 50 dollar per, og WTI-olien er gået fra et niveau omtrent 47 dollar per tønde.

I slutningen af oktober toppede både Brent- og WTI-olien i omkring 85 dollar per tønde.

Men Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede - samlet kendt som Opec+ - har indtil nu holdt fast i et relativt roligt løft af udbuddet igen.

Høje benzinpriser giver Biden mistanke om urent trav

Exxon uddeler kæmpekontrakt i Guyana 

Danske Bank sælger sorte olieselskaber til klimabevidste kunder 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs