EnergiWatch

Britisk regering gentager modstand mod Nord Stream 2

Ifølge premierminister Boris Johnson får Nord Stream 2 betydelige sikkerhedspolitiske følger for regionen.

Foto: LEON NEAL/AFP / GETTY IMAGES EUROPE

Premierminister Boris Johnson understregede tirsdag, at Storbritannien er imod Nord Stream 2-rørledningen, som han siger, får betydelige sikkerhedspolitiske følger for regionen.

Det skete ved et møde med hans nøgleministre, oplyser en talsmand for den britiske regeringschef.

"Premierministeren understregede Storbritanniens modstand mod Nord Stream 2-rørledningen, som vil medføre, at gasforsyninger fjernes fra Ukraine," siger talsmanden.

"Premierministeren gentog også sine bekymringer for konflikten ved Ukraines grænse, og han gjorde det klart, at Storbritannien vil fortsætte med at støtte Ukraines territoriale integritet," lyder det videre.

Udmeldingen fra Boris Johnson kommer på et tidspunkt, hvor spændinger er taget til mellem Rusland og Vesten som følge af præsident Vladimir Putins støtte til det hviderussiske regime under præsident Aleksandr Lukasjenko.

Putin afviser, at han har noget som helst at gøre med migrantkrisen på den hviderussiske grænse til Polen, hvor omkring 4000 migranter presser på for at komme ind i EU.

I USA har der også været dyb skepsis over for Nord Stream 2. Kritikken går bl.a. på, at amerikanernes europæiske partnere kan blive for afhængige af russisk gas. Men efter en årelang strid mellem USA og Tyskland skete der i juli et gennembrud, så USA lovede at afstå fra yderligere sanktioner.

Tysklands finansielle tilsyn i Berlin suspenderede tirsdag midlertidigt godkendelsesprocessen omkring den omstridte gasledning på grund af teknikaliteter omkring aftalen og godkendelser.

 

Tysk tilsyn stopper godkendelsesproces omkring Nord Stream 2

Nord Stream 2-modstander bliver indlemmet i godkendelsesprocessen

Nord Stream 2 fylder første rør med gas 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs