EnergiWatch

Opec: Venter overskud på udbuddet allerede i december

Opec forventer at have et overskud på udbuddet af olie allerede fra begyndelsen af december, efter de allierede lande har været tilbageholdende med produktionen trods stigende oliepris.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Foreningen af olieeksporterende lande, Opec, har interesse i, at det økonomiske opsving ikke forplumres af udbudsmangel på olie.

Sådan lyder det tirsdag fra Opecs generalsekretær, Mohammad Barkindo, på et møde i Abu Dhabi.

"Udbudsoverskuddet på olie begynder allerede i december," siger Mohammad Barkindo ifølge Reuters og tilføjer, at Opec regner med, at oliemarkedet vil have et overskud på udbudssiden til næste år.

Opec og de allierede lande, Opec+, har indtil nu været tilbageholdende med at øge produktionen mere end allerede aftalt - til trods for at olieprisen i løbet af efteråret er steget støt.

Det har fået blandt andet den amerikanske præsident, Joe Biden, til at lægge pres på organisationen, da man frygter, at de høje oliepriser vil tage luften af det økonomiske opsving i kølvandet på coronapandemien.

IEA: Enden på olieprisstigninger er nær efter bedring i produktionen

Nord Stream 2-modstander bliver indlemmet i godkendelsesprocessen 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs