EnergiWatch

Noble-aktionær overvejer at stemme mod fusion med Maersk Drilling

Der kan komme intern modstand hos Noble forud for den sammenlægning med Maersk Drilling, som selskabernes bestyrelser har planer om.

Foto: PR-FOTO

Det er ikke alle, der er lige begejstrede over den fusion, som Maersk Drilling og Noble Corporation er blevet enige om og i sidste ende kræver aktionærernes accept.

En af de umiddelbart modvillige er SD Standard Drilling, som er aktionær i Noble, og hvis bestyrelsesformand, Martin Nes, udtrykker sig kritisk omkring ejerfordelingen i fusionsselskakbet.

"Standard Drilleng støtter fuldt ud industrikonsolidering i offshore-drilling-markedet. Men vi, og andre aktionærer, der har kontaktet os, er bekymret for det foreslåede fusionsforhold og vil overveje at stemme imod transaktionen," siger Martin Nes i et brev, som han onsdag har sendt til bestyrelsen hos Noble Corporation.

Det skriver branchemediet Offshore Engineer.

Som led i sammensmeltningen får de to selskabers aktionærer hver især en ejerandel på 50 pct. i det fusionerede selskab, men ifølge Martin Nes indebærer aftalen et split på 40 pct. i enterprise værdi for Noble og 60 pct. for Maersk Drilling samt en præmie på 30 pct. til Mærsk-aktionærerne i forhold til tirsdagens lukkekurs for aktien.

"Vi argumenterer for, at værdien af 7G floaters, som Noble har syv af, burde kunne sammenlignes med CJ70 Jack Ups, som Maerks Drilling har fem af. Det skyldes bedre rater og udnyttelse i øjeblikket i floater-markedet. På den baggrund argumenterer vi, at bruttoværdierne i de to selskaber er tilsvarende," skriver Martin Nes.

Standard Drilling købte i marts 2021 500.000 aktier svarende til en ejerandel på 1 pct. i Noble Corp.

Fusionen mellem Noble og Maersk Drilling er godkendt af begge selskabers bestyrelser og er også støttet af Nobles tre største aktionærer, som tilsammen har en ejerandel på ca. 53 pct. af aktiekapitalen. På Maersk Drillings side har fusionen opbakning fra APMH Invest, som har en ejerandel på ca. 42 pct. i Maersk Drilling.

 

Noble-chef ser stort potentiale i Norge fra 2023

Maersk Drilling og Noble ser store synergier komme hurtigt

Maersk Drilling fusionerer med konkurrent 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs