EnergiWatch

Maersk Drilling og Noble ser store synergier komme hurtigt

Synergierne fra fusionen imellem de konkurrenter ventes helt på plads inden for et par år.

Foto: Maersk Drilling

Sammenlægningen af Noble Corporation og Maersk Drilling ventes at kunne indbringe årlige synergieffekter på 125 mio. dollar - svarende til godt 800 mio. kr.

Og synergierne, der er rene omkostningssynergier, vil komme relativt hurtigt, lyder det fra Robert Eifler, der er administrerende direktør hos Noble og også bliver topchef for det samlede selskab, på en telekonference onsdag eftermiddag.

"Vi venter, at synergierne er "front end loaded" og fuldt indfriede efter to år," siger direktøren.

Han venter, at fusionen vil kunne skabe massiv værdi for aktionærerne i begge selskaber - blandt andet grundet evnen til at generere frie pengestrømme - kombineret med en lav gældsfaktor.

"Begge selskaber får for sig selv positive frie pengestrømme i 2022, og de samlede frie pengestrømme kan ramme 375 mio. dollar fra 2023 og frem," siger Robert Eifler.

Han tilføjer, at 33 ud af det kombinerede selskabs samlet set 39 rigge og boreskibe vil være i arbejde fra dag et, og at selskabets udnyttelsesgrad historisk ligger højere end udvalgte konkurrenter.

 

Mærsk-familien står tilbage med en femtedel af det nye Maersk Drilling

Maersk Drilling fusionerer med konkurrent

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs