EnergiWatch

USA stopper med at pumpe råolie ud fra reserverne

Prisen på den amerikanske råolie steg 2,7 pct. som følge af udmeldingen tirsdag fra Det Hvide Hus om ikke at frigive råolie.

Foto: Niels Hougaard

Den amerikanske præsidents, Joe Biden, administration trækker sig fra en strategi om at øge udbuddet af olie via de amerikanske oliereserver.

Det fik umiddelbart prisen på den amerikanske råolie til at stige 2,7 pct. som følge af udmeldingen tirsdag fra Det Hvide Hus om ikke at frigive råolie. En udmelding som var baseret på en forudsigelse fra den amerikanske stat om, at der vil opstå et overudbud olie, og at priserne vil falde tidligt næste år.

Det skriver Bloomberg News.

"Det er ikke overraskende, at oliepriserne stiger til det høje niveau, der tidligere er set, efter udmeldingen om, at USA ikke vil pimpe mere olie ud. Markedet er virkeligt presset, og det vil højst sandsynligt betyde, at det høje pres på olie priserne vil fortsætte," siger Daniel Hynes, senior råvarestrateg hos Australia & New Zealand Banking Group til Bloomberg.

Der er lige nu spekulation om, hvorvidt USA vil koordinere yderligere frigivelser af råolie i samarbejde med andre lande, heriblandt Japan, som også har presset OPEC+, De olie producerende lande og allierede, til at hæve udbuddet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 85,00 dollar mod 83,82 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 84,17 dollar mod 82,75 dollar tirsdag eftermiddag.

Maersk Drilling fusionerer med konkurrent

Efterspørgslen på olie har nået 2019-niveauer  

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs