EnergiWatch

Oliepriserne falder trods amerikansk pres på Opec

Samtidig øger USA presset på Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) for at øge udbuddet, hvilket også er med til at lægge låg på priserne.

Foto: RAMZI BOUDINA/REUTERS / X03395

Oliepriserne falder onsdag morgen, efter at data ifølge nyhedsbureauet Reuters har vist en stor stigning i de amerikanske olielagre.

Samtidig øger USA presset på Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) for at øge udbuddet, hvilket også er med til at lægge låg på priserne.

USA's præsident, Joe Biden, kritiserer blandt andet Opec for at være medvirkende til at holde inflationen oppe ved at holde udbuddet på olie nede, skriver Bloomberg News.

Oliepriserne er ellers steget meget i løbet af 2021, efter at efterspørgslen er steget meget i takt med genåbningerne af økonomierne efter coronapandemien.

Ved årsskiftet kostede en tønde Brent-olie eksempelvis blot omkring 50 dollar.

Opec og organisationens allierede - bedre kendt som Opec+ - ventes dog ifølge Bloomberg News at holde fast i sin målsætning om blot at øge udbuddet med 400.000 tønder om dagen.

"At Opec+ fastholder kursen er i store træk priset ind, men markedet vil holde øje med overraskelser," siger Vandana Hari, der er stifter af energirådgivningsfirmaet Vanda Insights, til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i januar næste år koster onsdag morgen 83,80 dollar mod 84,16 dollar, da de danske handlere gik hjem tirsdag, og 84,72 dollar sent tirsdag aften.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,68 dollar mod 83,11 dollar tirsdag eftermiddag og 83,91 dollar sent tirsdag aften.

Biden vil presse lande til at øge olieproduktion ved G20-møde

Amerikanske oliekæmper spinder sort guld midt i shitstorm

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs