EnergiWatch

Olieforbrugende lande vil have Opec+ til at hæve udbud hurtigere

Via diplomatiske kanaler og bag lukkede døre lægger flere olieforbrugende lande på de olieeksporterende stater, skriver Bloomberg.

Foto: Bloomberg/Bloomberg

Der er brug for, at udbuddet af olie hæves hurtigere, hvis der skal lægges låg på de stigende priser.

Det mener en række olieforbrugende lande, der derfor er i gang med at lægge pres på landene i Opec+-samarbejdet, der består af de olieeksporterende lande samt en række samarbejdspartnere.

Det sker via diplomatiske kanaler og bag lukkede døre, skriver Bloomberg News med henvisning til unavngivne kilder.

Landene ønsker, at Opec+ bliver enige om at skrue op for udbuddet tidligere, når de næste gang skal mødes virtuelt 4. november.

Olieprisen er skudt i vejret over den seneste tid, og det har gjort flere af de olieforbrugende lande nervøse. Aktuelt handles referenceolien brent til 83,77 dollar, mens en tønde WTI-olie koster 83,10 dollar.

Ifølge Bloomberg begyndte advarselslamperne for alvor at blinke, da den russiske præsident Vladimir Putin udtalte, at priser i nærheden af 100 dollar per tønde var inden for rækkevidde.

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Siden april har Energistyrelsen modtaget 43 ansøgninger om åben dør-projekter. Selv om to tredjedele er sorteret fra får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs