EnergiWatch

Maersk Drilling afslutter salg af rig med 60 ansatte - ordrebog dykker

Ved udgangen af første halvår lå Maersk Drillings ordrebog på 1,6 mia. dollar, hvoraf 430 mio. kr. var tilknyttet Inspirer, og derfor bliver ordrebogen nu reduceret.

Foto: Maersk Drilling

Boreselskabet Maersk Drilling afslutter salget af jack-up riggen Mærsk Inspirer, der blev annonceret tilbage i maj.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Køberen er Havila Sirius, der overtager riggen i en kontanthandel på 373 mio. dollar, hvilket svarer til omkring 2,4 mia. kr. Heraf vil 80 mio. dollar blive brugt til at nedbringe lån hos drilling-selskabet.

Mærsk Inspirer er blevet omdøbt til Inspirer og vil i første omgang blive leaset af selskabet Repsol, som derfor står for den daglige drift af riggen.

I den forbindelse skifter 60 medarbejdere fra Maersk Drilling til Repsol, hvilket skal sikre kontinuitet i arbejdet på riggen, lyder det i meddelelsen.

Maersk Drilling vil desuden varetage enkelte systemer og services over de næste 12 måneder som en del af overdragelsen. Selskabet modtager i den forbindelse et gebyr, som ikke er en del af det tidligere udmeldte beløb.

Handlen er godkendt af de relevante myndigheder.

Ved udgangen af første halvår lå Maersk Drillings ordrebog på 1,6 mia. dollar, hvoraf 430 mio. kr. var tilknyttet Inspirer, og derfor bliver ordrebogen nu reduceret. Salget påvirker ikke selskabets forventninger til det samlede år.

Aktien faldt onsdag 1,3 pct. til 246,80 kr.

Maersk Drilling foretrukket til Greensand

Maersk Drilling sikrer kontrakt med Totalenergies i Angola 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs