EnergiWatch

Oliepriserne falder efter Kina sætter gang i kulminerne

Kinas energiministerium, NEA, har godkendt tre kulmineprojekter med en samlet produktionskapacitet på 5,9 mio. tons om året.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder onsdag morgen. Priserne presses ned, efter at den kinesiske regering har markeret, at den vil sikre, at kulminer kører med fuld kapacitet for at lette strømmanglen i landet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 84,67 dollar mod 84,70 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,44 dollar mod 82,82 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliemarkederne er tidligere steget til rekordhøje priser grundet global mangel på kul og gas, hvilket har ført til høj efterspørgsel på olie til elproduktion.

"I sidste ende skal Kinas kulproduktion stige for at afhjælpe deres energiproblemer," skriver Vivek Dhar, som er råvareanalytiker i Commonwealth Bank, i en analyse ifølge Reuters.

Kinas energiministerium, NEA, har godkendt tre kulmineprojekter med en samlet produktionskapacitet på 5,9 mio. tons om året.

Markedet presses ifølge Reuters yderligere af, at de amerikanske olielagre ifølge tal fra industriorganisationen American Petroleum Institute (API) steg mere i sidste uge, end analytikere havde ventet.

Ifølge API steg olielagrene i sidste uge med 3,3 mio. tønder, hvor der ifølge analytikere adspurgt af Reuters blot var ventet en forøgelse på 1,9 mio. tønder.

De officielle tal for de amerikanske olielagre offentliggøres senere onsdag.

Halliburton skuffer lidt i tredje kvartal

Rusland giver ikke Europa mere gas uden godkendelse af gasforbindelse 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs