EnergiWatch

Olieprisen stiger igen: USA har ikke planer om at bruge af reserver

Energiministeriet har for nuværende ingen planer om at "trække på nationens oliereserver", meddelte en talsperson fra det amerikanske energiministerium i en mail til Bloomberg.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne tager igen et hop torsdag eftermiddag, efter at de ellers har ligget noget lavere tidligere på dagen.

Der kunne noteres en tydelig stigning i priserne, da det torsdag eftermiddag kom frem på Bloomberg News, at USA ikke har planer om at bruge af de strategiske oliereserver.

Energiministeriet har for nuværende ingen planer om at "trække på nationens oliereserver", meddelte en talsperson fra det amerikanske energiministerium i en mail til Bloomberg.

Energiministeriet har heller ikke planer om at indføre et forbud mod at eksportere råolie, forlyder det.

Beskeden fra ministeriet kommer, efter at der tidligere var skriverier på flere nyhedsbureauer om, at USA overvejede at sælge olie fra sine strategiske reserver.

Prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, er torsdag eftermiddag steget til 77,60 dollar målt på november-futuren fra dagens lavpunkt i løbet af formiddagen på 74,96 dollar.

Decemberfuturen for en tønde nordsøolie, Brent, koster torsdag eftermiddag endvidere 81,24 dollar, efter at prisen tidligere på dagen var helt nede at vende i 79,08 dollar.

Klar besked fra Opec: "Energiprischokket er jeres egen skyld"

Shell forventer et boost i likviditeten

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs