Brent krydser 80 dollar - sjette dag i træk med stigninger

Spørger man Goldman Sachs, kan prisen på den europæiske referenceolie nå helt op i 90 dollar for en tønde, inden året er omme.
Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP / AFP
Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP / AFP
AF MARKETWIRE

Oliemarkedet fortsætter ufortrødent sin fremgang tirsdag, hvor nordsøolien Brent har krydset 80 dollar per tønde og ramt højeste niveau i tre år.

Det er sjette dag i træk med stigninger på oliemarkedet, der fortsat drives op af øget efterspørgsel og færre restriktioner i forbindelse med covid-19.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 80,20 dollar mod 79,53 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,12 dollar mod 75,44 dollar mandag eftermiddag.

Spørger man Goldman Sachs, kan prisen på den europæiske referenceolie nå helt op i 90 dollar for en tønde, inden året er omme.

Finanshuset begrunder stigningen med et fald i udbuddet oven på den hurtige bedring i efterspørgslen på brændstof efter covid-19. Også orkanen Idas tur over USA har påvirket olieproduktionen og understøttet priserne.

Samtidig venter Vivek Dhar, der er råvareanalytiker i Commonwealth Bank, at efterspørgslen på olie kan stige med 0,5 mio. tønder om dagen og yderligere tære på olieudbuddet.

Den japanske regering har søgt godkendelse hos rådgivere om en ophævelse af undtagelsestilstanden i alle landets regioner fra 1. oktober, da antallet af nye smittetilfælde med covid-19 er aftagende, og presset på det japanske sundhedssystem er lettet.

Det oplyser landets økonomiminister Yasutoshi Nishimura ifølge Reuters.

Olieprisstigningerne understøttes samtidig af, at Nigeria og Angola, der er medlemmer af Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, ikke kan møde deres del af produktionskvoten før tidligst næste år.

Landene kæmper med vedligeholdelsesproblemer og manglende investeringer for at møde produktionskvoten, oplyser olieselskaber i begge lande.

Den samme historie gentager sig hos flere af Opecs og allieredes - samlet kendt som Opec+ - medlemmer, der under coronakrisen har skåret i produktionen og nu slås med at få produktionen op at køre igen.

Oliepriserne falder efter advarsel fra IEA

Olieprisen rammer højeste niveau i tre år

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie: "Det er en bekymring"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også