EnergiWatch

Genstart i Den Mexicanske Golf presser olieprisen

Torsdag var der stadig lukket for omkring 28 pct. af olieproduktionen i Den Mexicanske Golf, to og en halv uge efter at orkan Ida gik i land.

Foto: PAUL RATJE/AFP / AFP

Oliepriserne falder, da der igen produceres olie i Den Mexicanske Golf efter to orkaner.

Det skriver Reuters.

Ser man på udviklingen, viser den et fald fredag på 0,4 pct. for den amerikanske referenceolie, mens Nordsøolien er faldet med 0,3 pct. fra midnat til fredag morgen.

"Oliepriserne falder en smule, da den amerikanske offshore-produktion langsomt vender tilbage, oveni er en tilbagevenden til det normale i store dele af Asien ramt en smule, og flere lande stadig kæmper med at inddæmme spredningen af Delta-varianten," siger Edward Moya, markedsanalytiker hos Oanda, til Reuters.

Men i forhold til dansk lukketid torsdag, er olieprisen steget. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 75,50 dollar mod 74,85 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,44 dollar mod 71,88 dollar torsdag eftermiddag.

Torsdag var der stadig lukket for omkring 28 pct. af olieproduktionen i Den Mexicanske Golf, to og en halv uge efter at orkan Ida gik i land.

"Det tager længere tid, end folk troede med hensyn til at starte produktionen op. Og det har været en understøttende faktor på markedet," siger Vivek Dhar, råvareanalytiker i Commonwealth Bank, til nyhedsbureauet.

"Pengemaskine" fra olie og gas er brændstof i Equinors grønne omstilling

Norges nye regering sværger til havvind, mens olien kan skabe splid

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs