EnergiWatch

IEA: Vaccine giver olieefterspørgslen en indsprøjtning

Efterspørgslen er faldet tre måneder i træk på grund af stigningen i tilfælde af coronasmitte i Asien, men der er "tegn på, at smittetilfældene aftager", meddeler agenturet i sin månedlige oliemarkedsrapport.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Efterspørgslen på olie bør stige kraftigt i oktober, efterhånden som vaccinationsraterne stiger. Det mener IEA, International Energy Agency.

Det skriver The Times.

Efterspørgslen er faldet tre måneder i træk på grund af stigningen i tilfælde af coronasmitte i Asien, men der er "tegn på, at smittetilfældene aftager", meddeler agenturet i sin månedlige oliemarkedsrapport.

IEA forventer, at efterspørgslen vil stige med 1,6 mio. tønder om dagen i oktober og vil fortsætte med at vokse gennem fjerde kvartal.

"Stærk opdæmmet efterspørgsel og fortsatte fremskridt i vaccinationsprogrammer bør understøtte et robust opsving," skriver agenturet ifølge den britiske avis.

Den globale olieefterspørgsel faldt fra næsten 100 mio. tønder om dagen i 2019 til knap 91 mio. tønder om dagen sidste år, hvilket udløste et sammenbrud i priserne.

Men siden er priserne steget, i takt med at efterspørgslen er taget til og efter produktionsbegrænsninger fra Organisationen af Olieeksporterende lande og allierede (Opec+).

IEA forventer, at den gennemsnitlige efterspørgsel ville stige med 5,2 mio. tønder om dagen i år, lidt lavere end estimeret i sidste måned.

Imidlertid forventer agenturet en stærkere vækst i 2022 på 3,2 mio. tønder om dagen, hvilket vil tage den gennemsnitlige efterspørgsel til 99,4 mio. tønder om dagen, hvilket er næsten tilbage på niveauet før pandemien.

Langvarig strid om prisen for landmænds gylle intensiveres

IEA: Udbudsstigningen af olie må vente lidt endnu 

Mere fra EnergiWatch

Vindindustrien vil tvinge politikerne til at tale om grøn udbygning

Energiøen på Bornholm skal fremrykkes, der skal opføres langt mere hav- og kystnær vind, kommunerne skal sige god for mindst 720 MW landvind og sol om året, hensynet til dyr skal ikke trumfe udbygningen, og politikerne skal se på, om klageadgangen skal begrænses. Jan Hylleberg forklarer Wind Denmarks lange ønskeliste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs