EnergiWatch

Oliepriser i fortsat opsving efter forsyningsbekymringer

Priserne er på vej tilbage til et prisniveau, der matcher det før coronapandemien.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Oliepriserne er steget en smule tirsdag morgen i forhold til niveauet ved den danske børslukketid mandag.

Priserne er på vej tilbage til et prisniveau, der matcher det før coronapandemien. Udviklingen sker efter, at en den nye tropiske storm, Nicholas, måske er på vej til den Mexicanske Golf, hvor man fortsat kæmper med genopretningen efter orkanen Ida.

Det skriver Reuters.

Tirsdag morgen koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 73,94 dollar mod 73,51 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,88 dollar mod 70,45 dollar mandag eftermiddag.

Mandagens pris på den amerikanske WTI-olie markerer første gang i næsten seks uger, hvor olieprisen ligger over 70 dollar. Begge ligger på omtrent det højeste niveau observeret siden start august.

Det opadgående marked kommer ifølge Reuters i hælene på, at den amerikanske sommersæson aftager. Dermed er der potentielle forsyningsstigninger fra planlagte frigivelser af reserver i både USA og Kina. Ydermere, er det muligt at olieeksporten fra Iran genoprettes, skriver Reuters.

Dyrere benzin og el giver største hop i inflationen siden 2012

82 norske oliemedarbejdere får erstatning

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs