EnergiWatch

Total Energies investerer i sol og gas i Irak

Den franske oliegigant er involveret i flere projekter i Irak, der blandt andet omfatter sol og gas. Her skal der samlet set investeres 10 mia. dollar.

Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

Total Energies har indgået en aftale med de irakiske ministerier for olie- og strøm samt landets "National Investment Commission" om flere projekter i Basra-regionen.

Projekterne handler alle om at forbedre udviklingen og udnyttelse af ressourcer i Irak og sikre mere strøm til landet, der er plaget af strømafbrydelser. Et problem, der kun er vokset i takt med, at befolkningens forbrug og efterspørgsel på strøm er stigende.

Med støtte fra de irakiske myndigheder skal Total Energies nu så investere i installationer, der skal redde den gas, der ellers bliver flaret på tre oliefelter og dermed levere gas til strømproduktion på samlet set 1,5 GW i første fase. I anden fase kan det så vokse til 3 GW.

Men Total Energies skal også stå for at udvikle 1 GW sol i Basra-regionen. Ydermere skal oliegiganten også opføre et saltvandsanlæg, der skal levere vand til injektion til de sydlige irakiske oliefelter, uden at det sætter landets vandmangel under yderligere pres.

Ifølge en meddelelse repræsenterer disse projekter en samlet investering på omkring 10 mia. dollar.

"Dette projekt illustrerer perfekt den nye bæredygtige udviklingsmodel for Total Energies, et multienergiselskab, der støtter lande i deres energiomstilling ved at kombinere produktionen af naturgas og solenergi for at imødekomme den stigende efterspørgsel på strøm. Det viser også, hvordan Total Energies kan udnytte sin unikke position i Mellemøsten, der er en region med de laveste omkostninger til olieproduktion, til at give adgang til store vedvarende energiprojekter," udtaler Patrick Pouyanné, der er bestyrelsesformand og adm. direktør i Totalenergies, i meddelelsen.

Total Energies planlægger enormt CO2-lager i den danske Nordsø 

Totals eks-direktør skal gøre olien grøn for Rambøll 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs