EnergiWatch

Rapport hæver udledning fra biogas med 3 mio. ton CO2 frem til 2030

Biogas Danmark vil gerne have skærpet kravene efter undersøgelse viser, at metanlækagen fra biogasanlæg er to en halv gang højere end antaget. Fulgte myndighederne Parisaftalens retningslinjer, ville udslippet være endnu højere.

Foto: Louise Herrche Serup

Biogas spiller en stadig voksende rolle i den grønne danske omstilling. Som f.eks. Dan Jørgensens argument lød, da regeringen tidligere i år besluttede at anlægge en ny naturgasrørledning til Lolland, så bliver den med tiden "en helt CO2-neutral løsning, når vi får nok biogas". Frem til 2030 forventes produktionen således at blive mere end fordoblet til 52,1 PJ.

Imidlertid er det ikke hele biogasproduktionen, der når så langt som til at fortrænge fossile brændsler. Det har længe været kendt, at en del af den potente drivhusgas metan, der udgør størstedelen af biogas, lækkes fra utætheder anlæggene. Men en ny rapport, Rambøll har udført for Energistyrelsen, viser, at udledningen er hele to en halv gang højere end antaget.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs