EnergiWatch

Minister er "meget begejstret" for Total Energies' CCS-planer

Den danske klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen (S), glæder sig over at få konkurrence om CO2-lagring i den danske Nordsø. Det slår han fast over for EnergiWatch.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er kun en god ting i forhold til Danmarks klimaambitioner, at endnu en olieaktør nu officielt har fremlagt sin intention om at etablere et stort CO2-lager. Det mener klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

I sidste uge meldte Total Energies sig på banen, da EnergiWatch kunne afsløre, at selskabet har planer om at lave CO2-lagring under Harald-feltet. Først vil Total lagre op mod 3 mio. ton CO2 under Harald, men på sigt stiler selskabet imod at kunne lagre op mod 16 mio. ton i den danske Nordsø.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs