EnergiWatch

Olieprisen falder atter svagt efter stor stigning

De seneste dages stigninger skyldes primært en brand på en olieplatform, der er ejet af Mexicos statsolievirksomhed Petroleus Mexicanos.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne er svagt faldende onsdag morgen efter stigninger de seneste to dage på sammenlagt 8 pct.

Det har medført, at oliepriserne næsten er tilbage på niveauet fra før sidste uges tunge dyk.

Det skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 70,70 dollar - samme niveau som tirsdag eftermiddag - mens den amerikanske WTI-olie samtidig handles i 67,15 dollar mod 67,41 dollar tirsdag ved dansk børslukketid.

De seneste dages stigninger skyldes primært en brand på en olieplatform, der er ejet af Mexicos statsolievirksomhed Petroleus Mexicanos (Pemex).

Branden har kortvarigt nedsat firmaets produktion med 421.000 tønder per dag, hvilket svarer til et fald i Mexicos samlede produktion af olie på 25 pct., skriver Reuters.

Kapaciteten er dog allerede stigende igen, hvilket kan forklare det svage prisfald onsdag morgen.

"Vi kan rapportere, at 35 brønde, der producerer 71.000 tønder om dagen, er blevet genåbnet, og at vi vil genetablere udvindingen af yderligere 110.000 tønder om dagen de næste 36 timer," udtaler Octavio Romero, der er direktør i Pemex, til Reuters.

"På mandag (30. august) vil vi have genetableret hele den tabte produktion," uddyber han.

Efterspørgslen på olie holdes lige nu lidt nede på grund af fortsatte corona-restriktioner i Asien, der kæmper med udbrud af Delta-varianten.

I Kina er udsigterne dog lysere igen efter et betydeligt fald i Delta-tilfælde, hvor der tirsdag kun blev rapporteret 20 smittede.

En ANZ-analytiker siger, at det har vist sig i en stigning i trafikken i både Shanghai og Beijing. Derudover ser olieefterspørgslen i USA, ifølge American Petroleum Institute (API), ud til at fortsætte et højt niveau.

Scrubberleverandører klynger sig til den stigende oliepris

Rekordhøj produktion af verdens mest beskidte olie

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs