EnergiWatch

Corona-godkendelse hæver oliepriserne

De amerikanske sundhedsmyndigheders fulde godkendelse af Pfizer/Biontech-vaccinen får olieprisen til at blive hævet et nøk.

Foto: Colourbox

Oliepriserne stiger svagt tirsdag morgen, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har tildelt en fuld godkendelse af Pfizer-vaccinen.

Investorerne håber, at efterspørgslen efter olie vil stige som følge af flere vaccinationer i den amerikanske befolkning.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 68,97 dollar mod 68,80 dollar mandag ved dansk børslukketid. På grund af prisudsving i løbet af natten handles den amerikanske WTI-olie fortsat til et lavere niveau end mandag eftermiddag. WTI-olie koster tirsdag morgen 65,80 dollar mod 65,90 dollar mandag eftermiddag.

FDA har endegyldigt godkendt brugen af Pfizers coronavaccine for personer ned til 16 år.

Sundhedsrådgivere mener, at godkendelsen vil bidrage til at mindske vaccinemodstanden i den uvaccinerede del af USA's befolkning.

"Vaccinetøven på tværs af nogle minoritetsgrupper vil givetvis ende nu, når lægemiddelstyrelsen har givet klart grønt lys," siger Edward Moya, senioranalytiker hos OANDA, til Reuters.

Han tilføjer, at krav fra stadig flere virksomheder og myndigheder om et vaccinepas, vil medføre at betydeligt flere vil vende tilbage på arbejdspladsen i løbet af efteråret, hvilket vil få efterspørgslen efter benzin til at stige.

Priserne på oliemarkedet hjælpes tirsdag morgen også på vej af en svækkelse af den amerikanske dollar, skriver Reuters.

De amerikanske energimyndigheder har dog taget toppen af morgenens prisstigninger med udmeldingen om, at man vil sælge 20 mio. tønder råolie fra nødlagre for at tilpasse sig ny lovgivning.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1801,10 dollar mod 1804,32 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 9252,75 dollar mod 9224,0 dollar mandag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs