EnergiWatch

Rigmand fik milliardtab på Transocean i 2020

Den norske rigmand og investor Frederik Mohn fik et stort milliardtab i sit investeringsselskab sidste år. Investering i boreselskabet Transocean trak ned, skriver norsk medie.

Foto: PR/Transocean

Boreselskabet Transocean og nedturen på oliemarkedet udløste et stort tab i den norske rigmand Frederik Mohns private investeringsselskab Perestroika sidste år.

Tabet løb her op i 3,3 mia. norske kr., skriver E24. Det hænger ikke mindst sammen med en stor nedskrivning på Frederik Mohns investering i boreselskabet Transocean, der ligesom konkurrenterne blev hårdt ramt af sidste forårs kollaps i olieprisen.

Perestroikas aktier og obligationer er i regnskabet blevet værdisat til omkring 2 mia. norske kr., efter de oprindeligt blev købt for omkring 5,5 mia. norske kr., skriver E24.

Store dele af nedskrivningen venter Perestroika dog at kunne tilbageføre i år, hvor Transocean-aktien og olieprisen er steget, skriver E24.

For nylig kom det frem, at Frederik Mohn har købt aktier i Transocean, hvor han også sidder i bestyrelsen.

Foruden boreselskabet har Mohn tidligere været storaktionær og siddet i bestyrelsen i offshorerederiet Dof, men sidste år trak han sig fra et samarbejde med medinvestoren Helge Møgster om at eje omkring halvdelen af aktierne i Dof.

Siden har Mohn solgt ud af aktierne i rederiet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Transocean forventer bedre boremarked i 2022

Transocean lander arbejde for to rigge i Norge 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs