EnergiWatch

Brent-olien glider under 70 dollar per tønde

"Råolie er fortsat under pres, da den hastige spredning af Delta-varianten skaber usikkerhed om udsigterne for efterspørgslen," skriver analysehuset ANZ Research.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder mandag for tredje børsdag på stribe, i et marked der atter er præget af coronabekymringer på grund af den hastige smittespredning med Delta-varianten ikke mindst i Asien.

Netop den voksende smitte fik i sidste uge Det Internationale Energiagentur, IEA, til at advare om, at væksten i efterspørgslen efter olieprodukter vil aftage.

"Råolie er fortsat under pres, da den hastige spredning af Delta-varianten skaber usikkerhed om udsigterne for efterspørgslen," skriver analysehuset ANZ Research i en note ifølge Reuters.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, er mandag morgen gledet ned i 69,86 dollar mod 70,97 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 67,70 dollar mod 68,44 dollar fredag ved 17-tiden.

Ud over smittespredningen er stemningen på finansmarkederne negativt påvirket af en stribe skuffende kinesiske nøgletal, der har sendt de asiatiske markeder i bakgear. Det gælder statistikker for Kinas detailsalg, industriproduktion og investeringerne, der alle viser høj vækst, men alligevel halter en del efter økonomernes prognoser ifølge Bloomberg News.

USA's forbrug af fossile brændsler er det laveste i 30 år, men nu beklager Biden sig over benzinprisen

Analytiker: Equinor kan blive fristet til opkøb i Scatec 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs