EnergiWatch

Svag kinesisk fabriksaktivitet sænker oliepriserne

 

Foto: BLADT

Priserne på oliemarkedet falder tidligt mandag morgen på bekymringer om den kinesiske olieefterspørgsel, efter at nøgletal har vist et større fald i væksten af den kinesiske fabriksaktivitet.

Det skriver Reuters.

Futures på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 74,51 dollar mod 74,96 dollar fredag eftermiddag ved dansk børslukketid. Futures på den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 73,14 dollar mod 73,49 dollar fredag eftermiddag klokken 17.

Væksten i den kinesiske fabriksaktivitet faldt i juli, mens industriefterspørgslen bakkede for første gang i mere end et år som konsekvens af højere indkøbspriser.

Og det går ikke ubemærket hen på oliemarkedet, da Kina er verdens næststørste forbruger og drivkræften bag Asiens økonomiske genrejsning i kølvandet på coronapandemien.

"Kina har ført an i den økonomiske genrejsning i Asien, og hvis tilbageslaget forværres, vil bekymringerne blandt investorer tage til," siger Edward Moya, senioranalytiker hos Oanda, til Reuters og tilføjer:

"Olieefterspørgslen står på usikker grund, og det vil formentlig ikke ændre sig før vaccinationerne bliver mere udbredt."

På udbudssiden steg produktionen fra Organisationen af Olieeksporterende Lande - Opec - i juli til det højeste niveau siden april 2020, viser en undersøgelse fra Reuters.

Norge har underskrevet Paris-aftalen, men olieboringerne fortsætter ufortrødent

Eni laver stort resultathop 

Mere fra EnergiWatch

Datacenter skal varme Taastrup op

Globalconnect har indgået en aftale om udnyttelse af overskudsvarmen fra ét af deres tolv datacentre i Danmark og vil undersøge muligheder for de resterende. Datecentrenes fremtid skal være grøn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs