EnergiWatch

Oliepriserne løftes yderligere af industrirapport fra EIA

En ny rapport fra det amerikanske energiministerium, EIA, viser at USA's råolielagre faldt til det laveste niveau siden januar 2020 i sidste uge.

Foto: Jacob Ehrbahn

Torsdag morgen er der bred optimisme på råvaremarkedet, hvor der både ses stigninger i kobber-, nikkel-, guld- og oliepriserne.

En ny rapport fra det amerikanske energiministerium, EIA, viser at USA's råolielagre faldt til det laveste niveau siden januar 2020 i sidste uge.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 75,02 dollar mod 74,60 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,64 dollar mod 71,84 dollar onsdag eftermiddag.

EIA's offentliggjorte industrirapport viser, at de amerikanske råolielagre faldt med 4,09 mio. tønder i sidste uge, mens benzinlagrene faldt med 2,25 mio. tønder og nåede et præ-pandemi-niveau.

Faldet i råolielagrene er langt større end analytikernes initiale estimat på 2,5 mio. tønder, skriver Bloomberg News.

Brent-olien toppede 75 dollar per tønde for første gang i mere end to år i juni, men faldt kraftigt igen på grund af frygt for den hurtigspredende deltavariant.

Beviset på, at USA's lagerbeholdninger er på samme niveau som før pandemien, skaber ifølge Reuters håb for investorerne.

"Faldet i oliebeholdningerne tyder på, at stigningen i tilfælde af coronavirussets deltavariant har lille indflydelse på mobiliteten," skriver analytikere fra ANZ i et notat ifølge Reuters.

Shell nyder godt af olieopsvinget

Total fortsatte fremgangen i andet kvartal

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs