EnergiWatch

Håb om holdbar genopretning understøtter oliepriserne

Oliemarkedet stiger på forventningen om, at de globale vaccinationsudrulninger vil holde olieefterspørgslen oppe.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne stiger i de tidlige handelstimer tirsdag, da investorer satser på, at den globale efterspørgsel vil forblive intakt på trods af en genopblussen af coronavirusset, der fører til strammere restriktioner i mange regioner.

WTI-oliens futures stiger med 0,4 pct. efter et fald mandag.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 74,85 dollar mod 73,91 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,15 dollar mod 71,59 dollar mandag eftermiddag.

Trods nyudstedte amerikanske rejseadvarsler til Spanien og Portugal samt nye restriktioner i Thailand og Vietnam, stiger oliemarkedet på forventningen om, at de globale vaccinationsudrulninger vil holde olieefterspørgslen oppe.

"Højere vaccinationsrater vil hjælpe med at holde sammen på genopretningen af den globale efterspørgsel. Hastigheden af efterspørgslen vil formentlig falde senere i år. Vi forudser derfor, at oliepriserne stabiliserer sig efter at toppe i tredje kvartal," siger Victor Shum, der er vicedirektør for energirådgivning hos IHS Markit i Singapore, til Bloomberg News.

Ifølge Reuters afventer investorerne midlertidigt data fra The American Petroleum Institute og det amerikanske energiministerium for at få yderligere bevis på, at efterspørgslen holder.

Kulpriserne på højeste niveau siden finanskrisen

Scrubberleverandører klynger sig til den stigende oliepris 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs