EnergiWatch

Oliepriserne tynges af smittespredning

Den seneste opblussen af coronavirus sker, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede - også kendt som Opec+ - har valgt at øge olieproduktionen med 400.000 tønder om dagen i august.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliemarkedet falder i de tidlige handelstimer mandag på forventning om et dyk i den globale olieefterspørgsel, mens smitte med delta-varianten af coronavirusset spreder sig hurtigt.

Det skriver Bloomberg News.

På grund af prisudsving natten til mandag ligger oliepriserne dog over niveauet fra dansk børslukketid fredag.

Futures på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 73,72 dollar mod 73,48 dollar fredag eftermiddag ved dansk børslukketid. Futures på den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,67 dollar mod 71,54 dollar fredag klokken 17.

Delta-varianten tvinger nu flere områder til at genindføre restriktioner - blandt andet i Thailand og Vietnam - for at få smitten under kontrol.

Også i Tyskland har politikere luftet muligheden for strenge restriktioner mod borgere, der endnu ikke er vaccineret.

Den seneste opblussen af coronavirus sker, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede - også kendt som Opec+ - har valgt at øge olieproduktionen med 400.000 tønder om dagen i august.

Kombinationen af et stigende udbud og udsigt til svækket efterspørgsel har sat en midlertidig stopper for prisstigningerne på oliemarkedet.

"Delta-varianten hænger fortsat som en sky over efterspørgslen. Det kan tage tid før optimisterne i oliemarkedet genfinder deres tillid," siger Vandana Hari fra Vanda Insights til Bloomberg News.

Kulpriserne på højeste niveau siden finanskrisen

 

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs