EnergiWatch

Oliemarkedet stabiliseres efter mandagens udsalg

Handlere ser dog med stor skepsis på delta-varianten af coronavirus og frygter nye restriktioner og nedlukninger.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS / X90079

Oliemarkedet stabiliseres tirsdag morgen efter mandagens fald på hele 7 pct., der var drevet af bekymringer om en genopblussen af coronasmitte på verdensplan - denne gang med Delta-varianten - samtidig med at olieproducenterne i weekenden blev enige om at øge udbuddet.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 68,72 dollar mod 69,27 dollar mandag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 66,63 dollar mod 67,11 dollar mandag klokken 17.

Priserne på oliemarkedet dykkede mandag til det laveste niveau i to måneder, efter at investorer solgte ud af deres aktiver i stor stil, skriver Reuters.

Handlere ser med stor skepsis på udbredelsen af delta-varianten, som ifølge amerikanske myndigheder nu er dominerende på verdensplan.

Mange lande har endnu ikke genindført restriktioner, hvilket bidrager til frygten for nye nedlukninger og dermed en svækket olieefterspørgsel.

Investorernes frasalg skete også i kølvandet på en endegyldig aftale mellem Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede - også kendt som Opec+ - om et løft i den daglige olieproduktion.

Ifølge Bloomberg News er det dog usikkert, om stigningen på 400.000 tønder om dagen rækker til at balancere markedet i en tid, hvor olieefterspørgslen skyder i vejret i USA og Kina.

"De 400.000 ekstra tønder om dagen i markedet vil vise sig at være for lidt. Generelt er oliemarkedet meget stramt," vurderer Ed Morse fra Citigroup over for Bloomberg News.

Olieprisen falder lidt efter Opec+ vælger at øge produktionen

Fortum om frasalg af forretningsgren: "Vi fik et godt tilbud" 

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs