EnergiWatch

Oliemarkedet stabiliseres under Opec-usikkerhed

Med blot små opadgående forskydninger i prisen er olien fem procent lavere end efter emiraternes sologang på søndagens Opec-møde.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Oliepriserne holder sig i nogenlunde ro torsdag morgen efter prisdyk tirsdag og sent onsdag som konsekvens af sammenbrudte forhandlinger i Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede, Opec+, der skaber usikkerhed om olieproduktionen.

Det skriver Reuters.

Oliemarkedet ligger fra morgenstunden en anelse højere end onsdag eftermiddag ved dansk børslukketid.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 73,44 dollar mod 73,36 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,10 dollar mod 71,96 dollar onsdag klokken 17.

Priserne er faldet næsten 5 pct. siden mandag, da Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater (UAE) forblev uenige om at lempe på de nuværende produktionsnedskæringer.

Organisationen og dens allierede tilbageholder i øjeblikket 6 mio. tønder olie om dagen, og det var på forhånd ventet, at forhandlingerne ville føre til en stigning i udbuddet.

Men uenighederne mellem Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater er fortsat intakte efter tre dages forhandlinger. Det forlyder, at Rusland nu forsøger at mægle mellem parterne i håb om at nå i mål med en produktionsforøgelse.

Ifølge Reuters kan diskussionerne i Opec+ ultimativt ende med, at den nuværende produktionsaftale bryder helt sammen.

"Oliemarkedet ser videre end forsyningsunderskuddet i august og venter, at Opec-aftalen falder fra hinanden inden April 2022, hvor aftalen udløber," siger Edward Moya, der er markedsanalytiker hos Oanda, til Reuters.

Ser man på de øvrige råvaremarkeder, falder prisen på guld på baggrund af en styrket dollar, skriver Bloomberg News.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1797,75 dollar mod 1805,47 dollar onsdag klokken 17.

Også kobberpriserne daler falder. Prisen for et ton kobber ligger torsdag morgen på 9416,0 dollar mod 9458,0 dollar onsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs