EnergiWatch

Shell og Uniper går sammen om europæisk brint

De to selskaber vil under en forståelsesaftale kigge på muligheder for at skubbe til udvikling af en brintøkonomi i Europa.

Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS / X03860

Shell og Uniper vil ligesom mange andre energiselskaber også være en del af brinteventyret. Derfor har de to selskaber nu underskrevet en aftale om at undersøge mulighederne for at fremskynde udviklingen af ​​en brintøkonomi i Europa. Det oplyser Uniper i en meddelelse.

I aftalen har de til hensigt at finde fælles muligheder for at forbinde efterspørgslen indenfor industri og transport med brintforsyning, produktion og opbevaring. Det er særligt Tyskland og Holland, der er i tankerne, mens andre europæiske også potentielt kan komme på tale.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs