EnergiWatch

Olieinvestorer afventer Opec+'s fastlåste situation

Opec+ har i takt med den globale genopretning efter coronapandemien øget olieudbuddet, men står nu over for en hårdknude, idet gruppen ikke kan komme til enighed om de fremtidige produktionsrestriktioner.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Investorerne følger tæt uenighederne mellem Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater, der har forhindret Opec+ i at lande en aftale om produktionsforøgelser midt i en periode med genoplivning af efterspørgslen.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 74,45 dollar mod 75,12 dollar tirsdag eftermiddag. Prisen faldt tirsdag aften til omkring niveauet onsdag morgen. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 73,36 dollar mod 73,91 dollar tirsdag eftermiddag.

Opec+ har i takt med den globale genopretning efter coronapandemien øget olieudbuddet, men står nu over for en hårdknude, idet gruppen ikke kan komme til enighed om de fremtidige produktionsrestriktioner.

Hvis et kompromis ikke bliver fundet, kan det betyde, at olieproduktionen fra Opec+ ikke kommer til at stige i august, som ellers lå i kortene, hvilket vil stramme markedet yderligere, skriver Bloomberg News.

På trods af manglende afklaring, tror flere analytikere, at en aftale hos Opec+ vil komme i hus inden længe.

"Ud fra de offentliggjorte kommentarer fra de vigtigste Opec-medlemmer ser det ud til, at de vil nå til enighed. Saudi-Arabien såvel som Rusland lader til at ville beholde tingene som de er," siger Wayne Gordon, der er strateg hos UBS Wealth Management, til Bloomberg News.

De amerikanske bankgiganter JPMorgan og Goldman Sachs baserer samtidig deres olieestimater på, at der bliver landet en aftale i den nærmeste fremtid.

Ifølge Reuters fastholder Goldman Sachs sin forventning om, at Brent-olien vil stige til 80 dollar per tønde tidligt næste år.

Bilisterne betaler prisen for uroen i OPEC+

Manglende enighed i Opec+ sender priser yderligere i vejret 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs