Oliepriserne stiger på langsommelig atom-aftale

Den opadgående tendens i oliepriserne understøttes hovedsageligt af en kraftig stigning i den globale olieefterspørgsel særligt drevet af USA, Europa og dele af Asien.
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416
AF RITZAU FINANS

På oliemarkedet stiger priserne svagt i de tidlige handelstimer mandag, da forhandlingerne mellem USA og Iran om en mulig atom-aftale trækkes i langdrag.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 73,82 dollar mod 73,57 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,02 dollar mod 71,92 dollar fredag eftermiddag.

Den opadgående tendens i oliepriserne understøttes hovedsageligt af en kraftig stigning i den globale olieefterspørgsel særligt drevet af USA, Europa og dele af Asien.

Ifølge Bloomberg News overgår olieforbruget i Kina nu niveauet fra før pandemien, og samtidig viser Indien tegn på at komme sig efter en dødelig virusbølge.

Derudover er en pause i forhandlingerne om en vigtig atom-aftale mellem USA og Iran med til at øge forventningerne om, at olie-udbuddet ikke vil stige i den nærmeste fremtid.

Forhandlingerne blev afbrudt søndag, efter konservative Ebrahim Raisi vandt Irans præsidentvalg, skriver Reuters.

"Markedet har hurtigt indset, at hvis efterspørgslen kommer så kraftigt tilbage ved den nordlige halvkugle, så vil der være behov for yderligere forsyning snart," siger Daniel Hynes, der er senior råvarestrateg hos Australia and New Zealand Banking Group, til Bloomberg News.

"Med udsigten til, at OPEC forbliver forsigtig og en lav risiko for, at iransk olie snart rammer oliemarkedet, ser priserne ud til at forblive på samme prisniveau i de næste par måneder," fortsætter han.

Norsk oliesag skal prøves ved Menneskerettighedsdomstolen

Nu begynder oliepriserne at gøre ondt

Det grønne mareridt er begyndt - og det bliver kun værre herfra

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også