EnergiWatch

Oliepriserne falder for anden dag i træk

Olieprisernes nylige fald skyldes en kombination af en stigende dollar, som gør olie dyrere i andre valutaer, da olien netop handles i amerikansk valuta.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Oliepriserne falder fredag morgen for anden dag i træk, mens den amerikanske dollar er steget ved udsigten til højere renter. Prisfaldet til trods har olieprisen bevæget sig nogenlunde fladt i løbet af ugen og ligger kun en smule under det højeste niveau i flere år.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 72,41 dollar mod 73,87 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,46 dollar mod 71,74 dollar torsdag eftermiddag.

I onsdags ramte Brent den højeste pris siden april 2019, og WTI-olien ramte sit højeste niveau siden oktober 2018.

Olieprisernes nylige fald skyldes en kombination af en stigende dollar, som gør olie dyrere i andre valutaer, da olien netop handles i amerikansk valuta.

Desuden har Storbritannien rapporteret den største daglige stigning i antallet af Covid-19 tilfælde siden februar 2019. Dertil kommer også positive udtalelser fra Irans øverste forhandler angående muligheden for at nå til enighed omkring Irans atomaftale. Dette har ført til spekulationer om, at USA vil hæve sanktioner, hvilket vil resultere i et øget udbud af olie på verdensmarkedet.

"Den nærmeste fremtid ser positiv ud. Spørgsmålet er, hvor meget yderligere oliepriserne kan stige. Hvor meget er der mulighed for i et miljø, hvor renterne er stigende? Udsigten til stigende renter påvirker på langt sigt muligheden for vækst, hvilket kan påvirke efterspørgslen efter olie negativt," siger Justin Smirk seniorøkonom ved Westpac til Reuters.

 

Stigende dollar sender oliepriserne ned

Nu begynder oliepriserne at gøre ondt

Global nuludledning i 2050 kræver massive investeringer

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs