EnergiWatch

Conoco Phillips vil fyre 200 ansatte i Norge

Olieselskabet vil reducere sin bemanding med 20 procent på kontoret i norske Tananger.

Foto: conocophilips

Fredag morgen fik de ansatte på det amerikanske olieselskab ConocoPhillips norske afdeling besked om, at de i fremtiden skal sige farvel til en del kollegaer.

På en digital generalforsamling oplyste direktør Steinar Våge til de ansatte, at der i den nære fremtid vil finde betydelige omkostningsreduktioner sted, der også indebærer nedskæringer i antallet af ansatte på land. Det skriver E24.

På norsk jord er der omtrent 950 ansatte på hovedkontoret i Tananger.

"I dag er der et åbent tilbud til alle landansatte om at ansøge om fratrædelsespakker. Årsagen til dette er, at ConocoPhillips har vurderet forskellige tiltag for at opnå omkostningsreduktioner. Målet er at reducere bemandingen med ca. 20 procent," siger kommunikationschef Elisabeth Fiveland i ConocoPhillips til Aftenbladet.

Selskabet har også igangsat et globalt spareprogram, og ifølge Fiveland er nedskæringer i Norge ikke unikke.

I de tilbudte fratrædelsespakker vil alder og anciennitet være kriterier for, hvor meget medarbejderne kan opnå i fratrædelsespakker. Det tilbud, der er givet nu, er åbent indtil sidst på sommeren.

Oliekæmper vakler ind i regnskabssæsonen

Conoco Phillips laver kæmpe oliefund i Norge

 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs