EnergiWatch

Conoco Phillips vil fyre 200 ansatte i Norge

Olieselskabet vil reducere sin bemanding med 20 procent på kontoret i norske Tananger.

Foto: conocophilips

Fredag morgen fik de ansatte på det amerikanske olieselskab ConocoPhillips norske afdeling besked om, at de i fremtiden skal sige farvel til en del kollegaer.

På en digital generalforsamling oplyste direktør Steinar Våge til de ansatte, at der i den nære fremtid vil finde betydelige omkostningsreduktioner sted, der også indebærer nedskæringer i antallet af ansatte på land. Det skriver E24.

På norsk jord er der omtrent 950 ansatte på hovedkontoret i Tananger.

"I dag er der et åbent tilbud til alle landansatte om at ansøge om fratrædelsespakker. Årsagen til dette er, at ConocoPhillips har vurderet forskellige tiltag for at opnå omkostningsreduktioner. Målet er at reducere bemandingen med ca. 20 procent," siger kommunikationschef Elisabeth Fiveland i ConocoPhillips til Aftenbladet.

Selskabet har også igangsat et globalt spareprogram, og ifølge Fiveland er nedskæringer i Norge ikke unikke.

I de tilbudte fratrædelsespakker vil alder og anciennitet være kriterier for, hvor meget medarbejderne kan opnå i fratrædelsespakker. Det tilbud, der er givet nu, er åbent indtil sidst på sommeren.

Oliekæmper vakler ind i regnskabssæsonen

Conoco Phillips laver kæmpe oliefund i Norge

 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs