EnergiWatch

Olieprisen falder efter at være steget for tredje uge i træk

"Hvis du ser på denne uge, så har vi i hvert fald set nogle prisstigninger grundet håb om øget efterspørgsel, men det var også et mudret billede," lyder det fra analytiker ved Commonwealth Bank.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder fredag morgen efter at være steget i løbet af ugen. Oliepriserne er steget for tredje uge i træk på baggrund af forventninger om øget efterspørgsel efter olie i Europa, Kina og USA, nu hvor det stigende antal af vaccinationer leder til en lempelse af pandemi-restriktionerne.

Brent ventes at stige 5 pct. denne uge og WTI-olien 0,6 pct ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 72,15 dollar mod 72,39 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,92 dollar mod 70,11 dollar torsdag eftermiddag.

Data der viser, at biltrafikken er ved at returnere til før covid-19 niveauer i Nordamerika, og det meste af Europa er opmuntrende. Selv markedet for flybrændstif viser tegn på forbedringer med en stigning på 17 pct i flytrafikken i Europa.

"Hvis du ser på denne uge, så har vi i hvert fald set nogle prisstigninger grundet håb om øget efterspørgsel, men det var også et mudret billede. USA’s lagerdata gav ikke et optimistisk billede. Vi så olie- og destillatlagrene virkelig stige. Mod slutningen af ugen lagde det en dæmper på humøret," udtaler Vivek Dhar analytiker ved Commonwealth Bank til Reuters.

Opec - Organisationen af Olieeksporterende lande - skrev i sin månedlige rapport, at de venter, at bedringen af den globale økonomiske vækst og efterspørgslen efter olie vil få momentum i slutningen af andet kvartal.

Equinor sælger dansk raffinaderi

Aker Solutions får aftale med Petrobras på op mod 2 mia norske kroner 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs