EnergiWatch

Olieprisen falder efter at være steget for tredje uge i træk

"Hvis du ser på denne uge, så har vi i hvert fald set nogle prisstigninger grundet håb om øget efterspørgsel, men det var også et mudret billede," lyder det fra analytiker ved Commonwealth Bank.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder fredag morgen efter at være steget i løbet af ugen. Oliepriserne er steget for tredje uge i træk på baggrund af forventninger om øget efterspørgsel efter olie i Europa, Kina og USA, nu hvor det stigende antal af vaccinationer leder til en lempelse af pandemi-restriktionerne.

Brent ventes at stige 5 pct. denne uge og WTI-olien 0,6 pct ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 72,15 dollar mod 72,39 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,92 dollar mod 70,11 dollar torsdag eftermiddag.

Data der viser, at biltrafikken er ved at returnere til før covid-19 niveauer i Nordamerika, og det meste af Europa er opmuntrende. Selv markedet for flybrændstif viser tegn på forbedringer med en stigning på 17 pct i flytrafikken i Europa.

"Hvis du ser på denne uge, så har vi i hvert fald set nogle prisstigninger grundet håb om øget efterspørgsel, men det var også et mudret billede. USA’s lagerdata gav ikke et optimistisk billede. Vi så olie- og destillatlagrene virkelig stige. Mod slutningen af ugen lagde det en dæmper på humøret," udtaler Vivek Dhar analytiker ved Commonwealth Bank til Reuters.

Opec - Organisationen af Olieeksporterende lande - skrev i sin månedlige rapport, at de venter, at bedringen af den globale økonomiske vækst og efterspørgslen efter olie vil få momentum i slutningen af andet kvartal.

Equinor sælger dansk raffinaderi

Aker Solutions får aftale med Petrobras på op mod 2 mia norske kroner 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs