EnergiWatch

Oliepriser stiger efter tegn på stærk brændstofefterspørgsel

Trafikbelastningen i 15 europæiske storbyer har ramt det højeste niveau siden coronaviruspandemien begyndte.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne stiger onsdag for anden dag i træk efter tegn på stærk efterspørgsel efter brændstof i de vestlige økonomier, mens udsigten til iranske forsyninger falmede, efter at den amerikanske udenrigsminister har sagt, at sanktionerne mod Teheran sandsynligvis ikke vil blive løftet.

Det skriver Reuters.

"Forbedrede udsigter for efterspørgslen ser ud til at styrke råoliepriserne, da den vellykkede vaccineudrulning og sommerkørselssæsonen i USA og Europa fortsat understøtter brændstofefterspørgslen," siger Margaret Yang, strateg hos Singapore-baserede DailyFX, til Reuters.

De senest trafikdata tyder på, at rejsende er på vejene, idet restriktionerne bliver løftet, skriver analytikere fra ANZ i et notat ifølge Reuters, hvor der bliver henvist til Tomtom-data, der viste at trafikbelastningen i 15 europæiske storbyer har ramt det højeste niveau siden coronaviruspandemien begyndte.

Tirsdag viste forventningerne fra det amerikanske energiinformationsagentur (EIA) en vækst i brændstofforbruget i USA på 1,49 mio. tønder per dag sammenlignet med tidligere prognose på 1,39 mio. tønder per dag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 72,56 dollar mod 71,63 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,42 dollar mod 69,66 dollar tirsdag eftermiddag.

Shell forlader Danmark om tre uger

Energiforsker: Det er spøjst, at mus stopper Baltic Pipe – og ikke klimahensyn  

Mere fra EnergiWatch

True Energy henter ny marketingchef

Med ansættelsen af Nina Kirstine Toft-Nielsen vil det danske energiselskab øge interaktioner med brugere og influencere på de sociale medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs