EnergiWatch

Øget efterspørgsel i USA, Europa og Kina løfter oliepriserne

"Vi fortsætter med at se bedring i olieefterspørgslen med USA, Europa og Kina i spidsen," lyder det fra analytiker.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne stiger torsdag morgen på forventninger om øget efterspørgsel på brændstof i USA, Europa og Kina, mens flere olieproducenter holder igen med udbuddet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 71,79 dollar mod 70,91 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,25 dollar mod 69,25 dollar onsdag eftermiddag.

Efterspørgslen på olie vil i årets andet halvår overgå udbuddet.

Sådan lyder vurderingen fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede - samlet kendt som Opec+ - ifølge Reuters.

Tal fra organisationen viser, at efterspørgslen ved årets udgang vil ligge på 99,8 mio. tønder om dagen, mens udbuddet vil ligge på 97,5 mio. tønder om dagen.

I spidsen for efterspørgslen er verdens største forbruger af olie, USA, mens efterspørgslen er tiltagende i Kina såvel som Storbritannien.

"Den amerikanske køresæson er i en periode, der ser et højere end sædvanligt forbrug af brændstof. Britisk trafik er nu over niveauet før pandemien," skriver Vivek Dhar, der er analytiker i CBA, i et notat ifølge Reuters.

"Vi fortsætter med at se bedring i olieefterspørgslen med USA, Europa og Kina i spidsen," fortsætter han.

Opec+ nåede tirsdag til enighed om at lette produktionsnedskæringerne med udgangen af juli.

Mødet varede i 20 minutter og er således det korteste i organisationens historie. Det tyder ifølge Reuters på en stærk overholdelse af nedskæringsaftalerne i organisationen samt en stærk overbevisning om, at olieefterspørgsel vil bedres, i takt med at coronapandemien forsvinder.

En opbremsning i forhandlingerne mellem USA og Iran over det mellemøstlige lands atomprogram har sænket forventningerne til iransk olies tilbagekomst på markederne i år.

Danske pensionskasser blåstemplede Shells klimaplan inden domstol forkastede den

Pres på oliegiganter giver NGO'er "blod på tanden" 

Mere fra EnergiWatch

Vestas fordobler årets ordreindtag i USA

Mølleproducenten modtager årets foreløbigt klart største ordre på sit historisk set største marked – målt på et andet betydeligt parameter er den dog samtidig også lille.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs