EnergiWatch

Genåbning i USA og Europa leder til stigende oliepriser

Positive nyheder om færre restriktioner i USA, Europa og Kina fik begge oliepriser til at stige mere end 1 pct. mandag, trods stadig stor smitte i andre dele af verden såsom Indien og Taiwan.

Foto: Anna Driver/REUTERS / X04195

Oliepriserne stiger tidligt tirsdag morgen, da optimisme over genåbning flere steder i USA og Europa breder sig på oliemarkedet.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 69,75 dollar mod 69,30 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 66,53 dollar mod 66,04 dollar mandag eftermiddag.

Positive nyheder om færre restriktioner i USA, Europa og Kina fik begge oliepriser til at stige mere end 1 pct. mandag, trods stadig stor smitte i andre dele af verden såsom Indien og Taiwan.

Storbritannien genåbner økonomien og giver efter fire måneder med stramme nedlukninger befolkningen færre restriktioner, mens Portugal og Holland ifølge Reuters har åbnet op for rejsende.

Samtidig nåede antallet af passagerer i de amerikanske lufthavne op på 1,85 mio. søndag, hvilket er det højeste siden starten af marts 2020, skriver Bloomberg News.

"Markedet er tydeligvis stærkt fokuseret på USA, Europa og Kina. Brent-priserne kan komme op på 72 dollar per tønde forholdsvis hurtigt, så snart den har fundet et stabilt leje på 70 dollar per tønde," siger Jeffrey Halley, der er seniormarkedsanalytiker hos Oanda Asia Pacific, til Bloomberg News.

Derudover understøtter en svagere amerikansk dollar samtidig investorernes incitament til investere i råvarer handlet i valutaen, oplyser Bloomberg News.

Anderledes ser det ud i store dele af Asien, hvor Singapore ifølge Reuters rapporterede det højeste antal smittede i en måned, mens Taiwan også melder om en kraftig stigning i smittetilfælde, hvilket har ledt til strammere restriktioner i begge lande.

På andre dele af råvaremarkedet stiger guldpriserne svagt, mens kobberpriserne fortsætter sin stigende tendens.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1868,90 dollar mod 1864,72 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 10.489,50 dollar mod 10.373,25 dollar mandag eftermiddag.

OPEC kan bremse olieprishop på kort sigt - men ikke på længere sigt

Nyt studie viser begrænsninger for flydende sol og vind i Danmark

 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs