EnergiWatch

Danmark går forrest for at bremse nye gasledninger i EU – men vil selv bygge løs på Lolland-Falster

EU skal i fremtiden ikke støtte gasinvesteringer, hvis det står til Danmark. Det sker, samtidig med at regeringen planlægger en gasledning til 800 mio. kr. Hyklerisk, lyder kritikken. S afviser.

Det er blandt andet produktionen på sukkerfabrikken i Nakskov, der skal holdes i live med regeringens investering i en gasledning til Lolland-Falster. Men den investering stemmer dårligt overens med Danmarks ønske om at stoppe EU-støtte til gasprojekter, mener kritikere. | Foto: Peter Hove Olesen

Danmark er gået forrest for at skaffe opbakning til, at der ikke skal bruges EU-støttekroner på investeringer i olie og gas i fremtiden. Det sker, samtidig med at regeringen på dansk jord har besluttet at investere knap 800 mio. kr. i en gasledning til Lolland-Falster.

Derfor bliver regeringen nu kritiseret af støttepartier og en klimaorganisation for at tone grønt flag i udlandet, mens den bygger sort herhjemme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs