EnergiWatch

Danmark går forrest for at bremse nye gasledninger i EU – men vil selv bygge løs på Lolland-Falster

EU skal i fremtiden ikke støtte gasinvesteringer, hvis det står til Danmark. Det sker, samtidig med at regeringen planlægger en gasledning til 800 mio. kr. Hyklerisk, lyder kritikken. S afviser.

Det er blandt andet produktionen på sukkerfabrikken i Nakskov, der skal holdes i live med regeringens investering i en gasledning til Lolland-Falster. Men den investering stemmer dårligt overens med Danmarks ønske om at stoppe EU-støtte til gasprojekter, mener kritikere. | Foto: Peter Hove Olesen

Danmark er gået forrest for at skaffe opbakning til, at der ikke skal bruges EU-støttekroner på investeringer i olie og gas i fremtiden. Det sker, samtidig med at regeringen på dansk jord har besluttet at investere knap 800 mio. kr. i en gasledning til Lolland-Falster.

Derfor bliver regeringen nu kritiseret af støttepartier og en klimaorganisation for at tone grønt flag i udlandet, mens den bygger sort herhjemme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs