EnergiWatch

Reduktion i olieproduktion risikerer at tynge oliepriserne

Oliepriserne risikerer at tage et dyk, da flere amerikanske raffinaderier har planer om at sænke olieproduktionen som følge af den midlertidige nedlukning af pipelineoperatøren Colonial Pipeline, skriver Reuters.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne holder sig i tirsdagens tidlige handelstimer på samme niveau som mandag aften, men risikerer at tage et dyk, da flere amerikanske raffinaderier har planer om at sænke olieproduktionen som følge af den midlertidige nedlukning af pipelineoperatøren Colonial Pipeline.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 67,81 dollar mod 67,76 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 64,45 dollar mod 64,31 dollar mandag eftermiddag.

Operatøren Colonial Pipeline - der transporterer mere end 2,5 mio. tønder brændstof hver dag - måtte fredag lukke ned for sin brændstofrørledning efter at være blevet udsat for et cyberangreb.

Rørledningen er ifølge Reuters et yderst kritisk system, der sender olie fra Texas til den amerikanske østkyst og dækker en afstand på omtrent 8500 kilometer.

Ifølge Reuters venter Colonial Pipeline dog, at de væsentligste tjenester vil være genoprettet inden udgangen af ugen.

"Det er meget sandsynligt, at vi vil se en reduktion i olieefterspørgslen. Nogle raffinaderier i Texas har allerede nedskaleret produktionen på grund af, at rørledningen er ude af drift," siger Lachlan Shaw, der er chef for råvareforskning hos National Australia Bank, til Reuters.

Cyberangrebets forstyrrelser har allerede fået Port Arthurs største raffinaderi, Motiva Enterprises LLC, til at lukke to ud af tre af selskabets produktionsenheder, mens Total SE også har mindsket sin olieproduktion i samme by, oplyser Reuters.

På den positive side for oliepriserne venter analytikere, at kommende data viser et fald i de amerikanske råolielagre på 2,3 mio. tønder i ugen til den 7. maj.

Det amerikanske energiministerium venter at offentliggøre data tirsdag næste uge, skriver Bloomberg News.

Total under pres for samarbejde med militærjuntaen i Myanmar

Minister vil overveje at lade olieplatforme blive stående i Nordsøen 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs